Špenátové lívanečky s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 98.4 mg
 - Draslík 96.6 mg
 - Vláknina 4933.3 mg
 - Vitamín A 4933.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mražený špenát vložíme do hrnce, rozdělíme na kousky a pod pokličkou rozdusíme.
 - 
                                2
Do mísy vlijeme mléko, osolíme, přidáme dušený špenát, vejce a polohrubou mouku. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Z těsta smažíme na lívanečníku potřeném olejem lívance po obou stranách.
 - 
                                4
Hotové, ještě teplé lívance potřeme rozmíchanou brynzou.
 - 
                                5
Můžeme podávat s okurkovým nebo hlávkovým salátem.