Pečená řepa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 635 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1921 mg
 - Vláknina 30746.4 mg
 - Vitamín A 30746.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Neoloupanou, dobře omytou řepu vložíme do misky, v níž jsme rozmíchali hnědý cukr s 60ti ml olivového oleje, lžičkou soli a nasekaným rozmarýnem. Řepu v této směsi dobře ze všech stran omočíme, poté zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče a přibližně hodinu pečeme, než nezměkne.
 - 
                                2
Mezitím připravíme dresing smícháním zbytku oleje, nasekaného kopru, octa, soli, a pepře. Mícháme tak dlouho, dokud není směs hustá. Vzniklým dresingem poléváme na plátky nakrájenou upečenou řepu.