Pohankové vdolečky s vařenými vejci
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Mouka pohanková
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Droždí sušené
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 74.5 mg
 - Draslík 28.5 mg
 - Vláknina 745.4 mg
 - Vitamín A 745.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme hladkou a pohankovou mouku, promícháme je. Uprostřed utvoříme důlek, přidáme cukr a nalijeme do něj žloutky ušlehané s teplým mlékem a sušenými droždím. Vytvoříme hladké těsto, mísu zakryjeme a těsto necháme asi 30 minut odpočívat.
 - 
                                2
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme dalších 15 minut odpočívat.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme máslo a pomocí naběračky tvoříme na pánvi malé vdolečky. Vdolečky z obou stran opékáme a pak je pokládáme na připravený tác.
 - 
                                4
Vejce uvaříme natvrdo a pokrájíme je na plátky. Na každý vdoleček položíme 2 plátky vajíčka a posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Poté ihned podáváme.