Thajské křupavé tofu
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 250 g Chřest zelený
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 2 ks Limetka kafrová
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Cukr krystal
 - 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 1.4 mg
 - Draslík 217.2 mg
 - Vláknina 10330 mg
 - Vitamín A 10330 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme na rošt či mřížku grilu, rozpáleného na střední teplotu, opékáme cca 2 - 3 minuty. Poté obrátíme a stejnou dobru grilujeme do křupava. Dbáme na to, abychom tofu nepřipálili. Každou kostku rozkrojíme na čtyři dílky.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a prohřejeme na něm za stálého míchání cca 1 - 2 minuty kari pastu. Musí se uvolnitjejí aroma. Vmícháme sójovou omáčku, na prstýnky nakrájené listy kafrových limet, cukr a zalijeme vývarem. Důkladně promícháme, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni zvolna provaříme. Přidáme očištěný, na kousky nakrájený chřest a vaříme dalších cca 5 minut. Přisypeme tofu, nasekané pražené oříšky a zlehka promícháme tak, aby se všechny ingredience obalily v omáčce.
 - 
                                3
Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.