Zeleninová paella s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Hrachové lusky
  • 150 g Čočka žlutá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 775.3 mg
  • Vláknina 31659.5 mg
  • Vitamín A 31659.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 155.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek a fozolky vyloupeme z lusků a opláchneme je studenou vodou.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, 5 minut vaříme samotný hrášek, pak přisypeme fazolky a vaříme ještě 3 minuty. Uvařenou zeleninu scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme ji okapat. Propláchnutí studenou vodou je důležité, aby hrášek i fazolky zůstaly zelené a křupavé.

  • 3

    Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, cibulku i česnek na něm krátce osmažíme, potom přisypeme čočku, přilijeme vývar a na středním ohni 5 minut nepřikryté vaříme.

  • 5

    Do pánve nasypeme hrášek, fazolky a papriku a vaříme dalších 5 minut. Směs nemícháme a tekutinu necháme odpařit.

  • 6

    Paellu dochutíme pepřem a solí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu