Zeleninová polévka s parmezánem
Suroviny
- 100 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 150 g Cuketa
 - 150 g Hrášek
 - 180 g Mrkev kořen
 - 100 g Rajčata
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 60 g Celer řapíkatý
 - 200 g Fazole bílé
 - 130 g Kroupy ječné
 - 40 ml Olej olivový
 - 2000 ml Voda pitná
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 430.2 mg
 - Vláknina 16716.2 mg
 - Vitamín A 16716.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme brambory, celer a mrkev a krátce opečeme. Poté přilijeme vodu, přisypeme propláchnuté fazole a kroupy. Přiklopené vaříme na mírném plameni 120 minut. Poté vsypeme zbytek zeleniny a vaříme dalších 20 minut.
 - 
                                3
Polévku osolíme a opepříme dle chuti, servírujeme posypanou sýrem.