Rychlý hrnkový koláč s višněmi
Suroviny
- 800 g Višně
 - 270 g Cukr krupice
 - 335 g Mouka polohrubá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 špetka Sůl
 - 1.25 dl Mléko - podmáslí
 - 2.5 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 52.3 mg
 - Draslík 214.6 mg
 - Vláknina 3483.8 mg
 - Vitamín A 3483.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé višně v sítu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Do mísy nasypeme krupicový cukr, přilijeme slunečnicový olej, přidáme vejce a promícháme. Postupně za neustálého míchání přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, dochutíme 2 špetkami soli a přilijeme podmáslí. Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou. Po celém těstě rozložíme višně, posypeme je moučkovým cukrem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut. Když jsou okraje těsta dozlatova upečené, koláč vyjmeme z trouby, vychladlý nakrájíme na čtverce a podáváme.