Lahodný salát z brambor a nakládaných hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 210.3 mg
 - Draslík 713.6 mg
 - Vláknina 7605 mg
 - Vitamín A 7605 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory, vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na malé kostičky (podobně jako pro přípravu bramborového salátu), v rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 3 vejce natvrdo (9-10 minut). Uvařená vejce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky stejné velikosti jako brambory. Tvrdý sýr rozkrájíme na kostky, nakládanou feferonku na nudličky a spolu se sýrem ji přidáme k bramborům.
 - 
                                2
Hříbky ve sladkokyselém nálevu scedíme, nálev (1 dl) zachytíme. Větší hříbky rozkrájíme na menší kousky, houby přidáme k bramborům. Vše promícháme, dochutíme cukrem, solí, octem, znovu promícháme a nakonec přilijeme 1 dl nálevu z hub.