Linecké kytičky s barvenou polevou
Suroviny
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Máslo čerstvé
 - 140 g Cukr moučka
 - 10 g Potravinářská barva
 - 10 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřící prášek do pečiva
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 25.5 mg
 - Vláknina 3041.3 mg
 - Vitamín A 3041.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hladké mouky,Hery, cukrů, vajec, vanilkové essence, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko.
 - 
                                2
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.
 - 
                                3
Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky.
 - 
                                4
Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.
 - 
                                5
Po vychladnutí namažeme marmeládou – vždy spojíme horní a dolní díl.
 - 
                                6
Z citronové šťávy, cukru krupice a potravinářského barviva (barva dle výběru) vyšleháme polevu, do které namáčíme horní část kytiček.
 - 
                                7
Po ztuhnutí podáváme.