Švédský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 580.4 mg
- Vláknina 8625.8 mg
- Vitamín A 8625.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a hrnec s bramborami krátce nahřejeme, aby brambory oschly. Oloupeme je a vychladlé nakrájíme na plátky. 
- 
                                2V salátové míse smícháme olej, ocet, sůl a pepř. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou řepu, kapary a brambory. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit. 
- 
                                3Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou. 
- 
                                4Podáváme k uzeninám nebo ke studeným masům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        