Mrkvový salát s kukuřicí a ovocem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 173 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 704.4 mg
- Vláknina 14915 mg
- Vitamín A 14915 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 149 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme rozmrazenou kukuřici, omyté, na poloviny překrojené hroznové víno bez peciček a oloupaný, na dílky rozebraný pomeranč. 
- 
                                2Omytou pomerančovou kůru zbavíme bílé části, nakrájíme na nudličky a svaříme spolu s pomerančovou šťávou. Zahustíme Solamylem, přilijeme koňak a krátce povaříme. Po vychladnutí přilijeme k salátu. 
- 
                                3Nakonec salát dochutíme cukrem a solí. 
- 
                                4Podáváme dobře vychlazený. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        