Balkánský salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 39 g
- Sodík 867 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 250.7 mg
- Draslík 1895 mg
- Vláknina 30332.5 mg
- Vitamín A 30332.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory a červenou řepu omyjeme. Zvlášť uvaříme brambory a zvlášť uvaříme řepu. Oba druhy zeleniny vaříme doměkka. Scezené a vychladlé oloupeme, nakrájíme na stejné kostičky a dáme do mísy. 
- 
                                2Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme je, pokrájíme na kostičky a spolu s kostkami nakrájené salátové okurky přidáme do mísy k bramborám. 
- 
                                3Ještě přidáme posekané vlašské ořechy a pokrájené černé olivy na kolečka. 
- 
                                4Všechny ingredience v míse polijeme bílým jogurtem, olejem, ochutíme solí, octem, pepřem a promícháme. 
- 
                                5Balkánský salát podáváme vychlazený. 
- 
                                6
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        