Bramborový salát s jablky a slanečkem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1086 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 96.9 mg
- Draslík 628.7 mg
- Vláknina 8485 mg
- Vitamín A 8485 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Zároveň uvaříme natvrdo 3 vejce a oloupeme. Slanečkové řezy namočíme do vlažného mléka, abychom se zbavili soli. 
- 
                                2Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, kyselé okurky na kostičky, vařené bílky posekáme najemno, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme. 
- 
                                3Do salátové mísy nasypeme brambory, přisypeme okurku, cibuli, jablka, kapary, bílky a promícháme. 
- 
                                4Slanečky vyndáme z mléka, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Přimícháme do salátu. 
- 
                                5Vařené žloutky vidličkou rozmělníme, vmícháme do smetany, přidáme ocet, petrželku, sůl, pepř, dobře promícháme a vmícháme do salátu, vložíme do lednice a necháme vychladit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        