Makrelový salát
Suroviny
- 250 g Majolka
- 70 g Okurky nakládané
- 70 g Sýr Čedar
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Makrela uzená
- 4 ks Pečivo pšeničné jemné tukové
- 4 ks Vejce slepičí
- 5 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1184 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 93 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 473.1 mg
- Draslík 599.4 mg
- Vláknina 2078.8 mg
- Vitamín A 2078.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo, zhruba 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. 
- 
                                2Uzenou makrelu vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a drobně ji pokrájíme. Sýr nakrájíme na nudličky. Sladkokyselou okurku nakrájíme na kostičky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme okapat. 
- 
                                3Všechny připravené ingredience v míse smícháme s majolkou, pepřem, plnotučnou hořčicí, případně dochutíme solí a dáme na 1 hodinu vychladit do chladničky. 
- 
                                4Podáváme s bílým pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        