Salát z hroznů s jablečnou pěnou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 193.7 mg
- Vláknina 4554.7 mg
- Vitamín A 4554.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou a javorovým sirupem. 
- 
                                2Opláchnuté bobule hroznů rozpůlíme a odstraníme z nich semena. 
- 
                                3Žloutky utřeme se zbývající citronovou šťávou, cukrem a skořicí. Misku s touto směsí dáme do horké vodní lázně, postupně přidáváme jablečnou šťávu a šleháme, dokud nevznikne hustá pěna. 
- 
                                4Ovoce smícháme a rozdělíme do servírovacích misek, přelijeme jablečnou pěnou, posypeme lupínky z mandlí, které jsme předtím lehce opražli na suché pánvi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        