Rajčatový salát s česnekem a slaninou
Suroviny
- 600 g Rajčata
 - 100 g Slanina vepřová
 - 250 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 22.7 mg
 - Draslík 616.7 mg
 - Vláknina 6270.7 mg
 - Vitamín A 6270.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku nasekáme nahrubo, rajčata rozkrájíme na plátky.
 - 
                                2
Vejce rozpůlíme, žloutek utřeme, bílek nakrájíme na kostičky. V misce smícháme olej, cukr, pepř, česnek, cibuli, ocet, hořčici a žloutek do hladké zálivky. Slaninu na pánvi osmažíme dozlatova.
 - 
                                3
Rajčata poskládáme do mísy a osolíme. Poté zalijeme zálivkou, posypeme bazalkou, bílkem, přelijeme teplou slaninou a hned podáváme.