Salát s kyselými okurkami a zálivkou z jarní cibulky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 445 mg
 - Vláknina 8255.5 mg
 - Vitamín A 8255.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na kousky, ochutíme solí, přemístíme na cedník a necháme 30min pouštět šťávu. Poté vymačkáme a vložíme do mísy.
 - 
                                2
Rozehřejeme ocet s česnekem, přidáme větvičku tymiánu a majoránku. Před bodem varu odstavíme a nálevem zalijeme okurky. Necháme marinovat min. 1 hodinu.
 - 
                                3
Mezitím rozkrojíme jarní cibulku podélně na poloviny, zabalíme do alobalu a pečeme cca 20min v troubě předehřáté na 180C. Po vyjmutí vybalíme z alobalu a nakrájíme na kousky. Poté rozmixujeme s olejem, 50ml vody a špetkou soli na jemnou zálivku krémové konzistence a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Salát natrháme, rajčata rozkrojíme na osminky, rozdělíme do misek, do středu navrstvíme marinované okurky, ozdobíme zálivkou z cibulky a podáváme.