Špenát s paprikou a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 4 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 889.6 mg
  • Vláknina 7413.8 mg
  • Vitamín A 7413.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.1 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát propláchneme a necháme okapat. Velké listy nakrájíme.

  • 2

    Hořčici promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Pomalu zašleháme olej. Špenát, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nasucho opražené piniové oříšky smícháme se zálivkou.

  • 3

    Uvedeme do varu 1/2 l vody s trochou octa. Postupně rozklepneme vejce a necháme je sklouznout do vařící vody - bílek přimáčkneme ke žloutku. Vaříme 3 - 5 minut.

  • 4

    Salát upravíme na talíře a na každý položíme ztracené vejce.

Komentáře k receptu