Reveňová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Reveň (Rebarbora)
  • 150 g Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 213.4 mg
  • Vláknina 2250 mg
  • Vitamín A 2250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Reveň (rebarboru) opláchneme, nakrájíme na malé kousky a v sítku přelijeme vařící vodou. Potom reveň s polovinou cukru a s vydlabanou vanilkovou dření rozpustíme v kastrůlku na kaši.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a ještě chvíli šleháme v horké vodní lázni. Do hustého krému vmícháme vychladlou reveňovou kaši.

  • 3

    Pěnu rozdělíme do mističek a podáváme s oplatkou nebo cukrářskými piškoty.

Komentáře k receptu