Šampaňská pěna s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 125 g Maliny
  • 125 g Ostružiny
  • 150 ml Víno šumivé (sekt)
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Máta
  • 4 plátek Želatina
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 305.2 mg
  • Draslík 220.1 mg
  • Vláknina 7577.4 mg
  • Vitamín A 7577.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 470 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2 lžíce citronové šťávy.

  • 2

    Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplé vodě. Za stálého míchání ji necháme vychladit v ledové lázni.

  • 3

    Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do polotuhého krému. Chladíme alespoň 2 hodiny.

  • 4

    Pomerančovou šťávu svaříme s 20 g cukru na polovinu, ochutíme pomerančovým likérem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme s omytým ovocem.

  • 5

    Z pěny vypichujeme lžící noky, upravíme je na talíře s ovocem. Ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu