Ohnivý zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 80 ml Voda pitná
  • 125 ml Ocet jablečný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 67 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 248.5 mg
  • Vláknina 6377.4 mg
  • Vitamín A 6377.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, opláchneme a vyjmeme košťál. Hlávku rozkrájíme na klínky, ty potom ještě na jemné proužky.

  • 2

    Chilli papričku podélně rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokud chceme salát co nejpálivější, semínka ponecháme. Nasekáme na jemno.

  • 3

    Na dresink smícháme vodu s octem, kečup, sůl a cukr. Přidáme posekané chilli a dresinkem přelijeme připravené zelí. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, dle chuti přisladíme. Zálivka by neměla být příliš kyselá.

  • 4

    Salát necháme minimálně 30 minut v lednici odležet.

Komentáře k receptu