Salát z marinovaných jablek a hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Koriandr celý
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 8 ks Sněhové pečivo
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 ks Hrušky
  • 1 ks Badyán
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 2 šálek Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 522.7 mg
  • Vláknina 23725.3 mg
  • Vitamín A 23725.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme dva šálky silného espressa, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koření a necháme přejít varem. Odstavíme, necháme vychladnout a dáme na noc do chladu.

  • 2

    Jablka a hrušky oloupeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme na měsíčky. Dáme do hrnce, zalijeme marinádou a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Smetanu ušleháme dotuha se skořicí a troškou cukru. Ovoce vyndáme z marinády, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou a sněhovými pusinkami.

Komentáře k receptu