Jablečné palačinky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 g Ovesné vločky
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Jablka
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 0.16 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 255.9 mg
  • Draslík 347.4 mg
  • Vláknina 11801 mg
  • Vitamín A 11801 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce smícháme s moukou, přidáme mléko, vločky, sůl a těsto necháme krátce odpočinout.

  • 2

    Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince, nakrájíme je na čtvrtky a pokapeme citrónovou šťávou.

  • 3

    V pánvi o průměru asi 26 cm rozpustíme lžičku tuku a spirálovitě do ní rozložíme plátky jablek. Přelijeme je 1/4 těsta, zakryjeme pánev a pečeme asi 5 minut při mírné teplotě, dokud se těsto na povrchu nesrazí.

  • 4

    Potom palačinku s pomocí ploché pokličky obrátíme a pečeme z druhé strany asi 3 minuty. Stejně upečeme další palačinky.

  • 5

    Hotové posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu