Perníková pěna
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 30 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 315.2 mg
- Draslík 151 mg
- Vláknina 2625 mg
- Vitamín A 2625 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky a vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny. 
- 
                                2Čokoládovou polevu rozpustíme a tekutou potom přidáme do vaječné hmoty. Dále vmícháme nastrouhaný perník, perníkové koření, griotku a rum. 
- 
                                3Želatinu namočíme do studené vody, při nízké teplotě ji necháme rozpustit a nalijeme do perníkové hmoty. Před ztuhnutím hmoty ještě přimícháme ušlehanou smetanu. Necháme asi 4 hodiny v chladničce. 
- 
                                4Potom ze směsi vykrajujeme pomocí lžíce noky. Upravíme je do mističek a ozdobíme plátky pomeranče. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        