Pampeliškový salát s vejci a žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 427 mg
- Vláknina 5370.8 mg
- Vitamín A 5370.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Omyté a osušené pampeliškové listy natrháme na kousky. 
- 
                                2Citronovou šťávu rozšleháme v salátové míse s olejem, solí a pepřem. Do zálivky vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. 
- 
                                3Ořechy nahrubo nasekáme, smícháme s prolisovaným česnekem a mírně nasucho opražíme na teflonové pánvi. 
- 
                                4Do zálivky k žampionům přidáme pampeliškové listy, opražené ořechy s česnekem a vše promícháme. 
- 
                                5Salát upravíme na talíře a každou porci ozdobíme dvěma polovinami vajec. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        