Mušelínová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 40 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 531.3 mg
  • Draslík 209.7 mg
  • Vláknina 7862.3 mg
  • Vitamín A 7862.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepneme 3 vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky spolu se třemi celými vejci dáme do misky a ze tří bílků ušleháme sníh. Do misky přilijeme dvě lžíce smatany, osolíme, opepříme a rozšleháme. Nyní opatrně přimícháme k rozšlehaným vejcím sníh z bílků.

  • 2

    Nalijeme na pánev, kde jsme rozpálili dvě lžíce másla. Usmažíme omeletu z obou stran. Tato omeleta je velmi jemná a lze ji i zavinout.

  • 3

    Plníme strouhaným sýrem s žampiony orestovanými na zbylém másle.

  • 4

    Podáváme jako snídani s bílými rohlíky.

Komentáře k receptu