Nakládané ochucené olivy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 315 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Olivy zelené
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 969 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 118.1 mg
  • Vláknina 6089 mg
  • Vitamín A 6089 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno, stroužky česneku necháme vcelku. Každou olivu podélně nakrojíme.

  • 2

    Olivy, cibuli a česnek vložíme do hrnce. Přidáme vinný ocet a bobkový list, dostatečně zalijeme vodou a nakonec přidáme olivový olej.

  • 3

    Necháme zvolna vařit asi 5 hodin, dokud olivy nezměknou. Voda by měla být odpařená.

  • 4

    Olivovou směsí naplníme sklenici, dobře uzavřeme a dáme na několik dní uležet na tmavé místo.

Komentáře k receptu