Celerový salát s jablky a hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Sůl
  • 250 g Hroznové víno
  • 100 g Celer bulvový
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Majonéza
  • 1 ks Salát ledový
  • 2 ks Jablka
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 491.9 mg
  • Vláknina 9785 mg
  • Vitamín A 9785 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hroznové víno dobře umyjeme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Z nového celeru odkrojíme nať, bulvu očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Omytá jablka neloupeme pokud mají pěknou slupku, nakrájíme je na malé kostičky, hned zakapáváme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Vhodíme do mísy, přidáme hroznové víno a celer, promícháme. Přidáme sýr nakrájený na kostičky a část posekaných ořechů. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, kterými vysteleme dno mísy a na ně navršíme směs. Jako dresink smícháme ušlehanou šlehačku a majonézu, osolíme, do salátu vmícháme až těsně před podáváním. Ozdobíme celými ořechy.

Komentáře k receptu