Arabský salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 194.2 mg
  • Vláknina 2103.5 mg
  • Vitamín A 2103.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Potom přidáme rozetřené stroužky česneku, oloupanou, jemně nasekanou cibuli a vše zakapeme olejem a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Salát dobře promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu