Pudink s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kandované ovoce
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle mleté
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 288.7 mg
  • Vláknina 4683.2 mg
  • Vitamín A 4683.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka do něj vmícháme moučkový cukr, hrubou mouku, rozpuštěné vlažné máslo (40 g), mleté mandle a nasekané kandované ovoce.

  • 2

    Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy, uzavřeme a vaříme ve vodní lázni asi 45 minut.

  • 3

    Uvařený pudink vyklopíme z formy a podáváme ozdobený kompotovaným ovocem nebo šlehačkou.

Komentáře k receptu