Čokoládový rýžový pudink

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 500 g Rýže loupaná
  • 300 g Cukr krupice
  • 900 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 385.9 mg
  • Draslík 144.5 mg
  • Vláknina 5833.3 mg
  • Vitamín A 5833.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 932.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme 2 l vody, uvedeme do varu a vsypeme propláchnutou rýži. Osolíme a pod pokličkou povaříme 10 minut. Potom rýži scedíme.

  • 2

    V kastrůlku zahřejeme mléko s kakaem k varu, přidáme rýži a vaříme bez pokličky asi 30 minut doměkka. Přidáme cukr, promícháme, odstavíme z plotny a ihned vmícháme žloutky.

  • 3

    Rýži rozdělíme do misek, uhladíme a posypeme nastrouhanou čokoládou.

  • 4

    Pudink podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu