Sýrový salát s chřestem a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 250 g Rajčata
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 150 g Rukola
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Chřest bílý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 697.4 mg
  • Vláknina 11286.4 mg
  • Vitamín A 11286.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Piniové oříšky orestujeme na suché pánvi, chřest očistíme, nakrájíme na šikmé kousky a uvaříme ve vodě, osolené polovinou kávové lžičky soli, a ochucené kostkou cukru a lžičkou másla do měkka. Ocet smícháme s 5 lžícemi chřestového vývaru, s olivovým olejem a ochutíme zbylou solí a pepřem a tuto zálivku smícháme s ještě teplým uvařeným chřestem. Chřest v zálivce necháme 40 minut odpočívat. Rajčata nakrájíme na malé kousky, rukolu očistíme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme. Na závěr do chřestu s octovou zálivkou přimícháme nakrájenou rukolu s kousky rajčat a strouhaným parmezánem. Pokrm servírujeme studený.

Komentáře k receptu