Koblihy z bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Marmeláda meruňková
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 23.34 g Sádlo škvařené
  • 40 g Droždí
  • 5 g Citronová kůra
  • 30 g Mandle mleté
  • 60 g Šlehačka ve spreji
  • 120 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 20 ml Rum
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 99.6 mg
  • Draslík 786.9 mg
  • Vláknina 10383.3 mg
  • Vitamín A 10383.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 121.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme vejce, máslo, droždí a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého odtrháváme kousky o velikosti menších koblih, v dlani uválíme dokulata, palcem uděláme dovnitř hlubší důlek, naplníme meruňkovou marmeládou, otvor uzavřeme a koblihy dáme na teplé místo vykynout.

  • 2

    Vykynuté koblihy smažíme v rozpáleném sádle z obou stran dozlatova, na ubrousku osušíme a rozdělíme na talířky, zdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu