Těstovinový salát s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Chřest bílý
  • 115 g Tagliatelle
  • 90 ml Olej olivový
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 30 ml Petržel - nať
  • 30 ml Cukr krupice
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 496.9 mg
  • Vláknina 11977.5 mg
  • Vitamín A 11977.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny zalijeme vařící vodou a vaříme ve velkém hrnci 10 minut. Ochutíme špetkou soli. Průběžně kontrolujeme, aby se nám těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Ve velkém hrnci vaříme cukety a nakrájený chřest zhruba 4 minuty, dokud nejsou měkké. Chřest a cukety scedíme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou.

  • 3

    Vychladlé těstoviny společně s vařenou zeleninou, bylinkami, a dílky citrónu umístíme do velké mísy a smícháme. Dáváme pozor, aby se nám zelenina nepolámala.

  • 4

    Na zálivku smícháme nastrouhanou citrónovou kůru, vymačkanou šťávu z citrónu, olej, cukr, sůl a pepř.

  • 5

    Zálivkou zalijeme těstovinovou směs a řádně promícháme, aby zálivka pokryla zeleninu a těstoviny rovnoměrně.

  • 6

    Na talíř připravte listy salátu a položte stejné porce chřestové i těstovinové směsi.

Komentáře k receptu