Naložená vařená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Bobkový list
  • 0.25 l Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 180.3 mg
  • Vláknina 864.4 mg
  • Vitamín A 864.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, proložíme bobkovým listem a vložíme do velké sklenice. Ve vodě svaříme ocet s kořením, necháme vychladnout, směsí zalijeme vejce a sklenici uzavřeme. Odložíme na několik dnů. Když vejce ztmavnou, vyjmeme je, nakrájíme podélně na poloviny a podáváme s hořčicí a plackami.

Komentáře k receptu