Velikonoční vajíčkový salát se žampiony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ředkvička
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 450.5 mg
  • Draslík 371.5 mg
  • Vláknina 3903.1 mg
  • Vitamín A 3903.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce našleháme jogurt se smetanou a olejem. Vmícháme hořčici, cukr a podle chuti sůl a pepř. Zálivku necháme vychladit.

  • 2

    Do servírovací mísy vsypeme na proužky nakrájený salát, na dílky nakrájené rajče, plátky žampionů a na kolečka nakrájené ředkvičky. Vše zlehka promícháme.

  • 3

    Každou porci salátu ozdobíme osminkami natvrdo uvařených vajec a přelijeme zálivkou.

Komentáře k receptu