Hruškové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 500 g Hrušky
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 202.3 mg
  • Draslík 377 mg
  • Vláknina 13669 mg
  • Vitamín A 13669 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozšleháme žloutky, přidáme cukr, sůl, mouku smíchanou s práškem do pečiva a oloupané, nastrouhané hrušky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Na lívanečníku vymazaném máslem postupně pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu