Celozrnné lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 175 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 45 g Cukr krupice
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Sirup Golden
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 53.1 mg
  • Draslík 67.7 mg
  • Vláknina 6359.6 mg
  • Vitamín A 6359.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem. Vyhloubíme důlek a vlijeme do něj rozšlehané vejce a polovinu mléka. Vše promícháme a přilijeme ještě tolik mléka, aby vzniklo řidší těsto. Dobře prošleháme.

  • 2

    Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance přikryjeme fólií, aby zůstaly měkké.

  • 3

    Podáváme teplé přelité zlatým sirupem.

Komentáře k receptu