Rumunský jablečný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Dresink Vinaigrette
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 220.7 mg
  • Vláknina 10226 mg
  • Vitamín A 10226 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do cedníku, osolíme a necháme chvíli stát, aby pustila vodu.

  • 2

    Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Cibuli i jablka necháme okapat a potom je střídavě rozložíme do salátové mísy. Pokapeme zálivkou vinaigrette a podáváme.

Komentáře k receptu