Švýcarský sýrový salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 921 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 668.2 mg
  • Draslík 589.3 mg
  • Vláknina 2958.5 mg
  • Vitamín A 2958.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme nadrobno nasekaná vejce, která jsme předem uvařili natvrdo.

  • 2

    Zalijeme smetanou ochucenou solí, křenem, hořčicí, cukrem a pepřem. Vše lehce promícháme.

  • 3

    Při podávání obložíme každou porci čtvrtkami osolených a opepřených rajčat a ozdobíme snítkou petrželové natě.

Komentáře k receptu