Jablečno-ostružinové palačinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jablka
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 225 g Ostružiny
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 346.9 mg
  • Vláknina 12078.8 mg
  • Vitamín A 12078.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme jablka, nakrájená na kousky, citronovou šťávu, 2 lžíce vody a 15 g cukru. Přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté vmícháme směs do misky s ostružinami.

  • 2

    Do mísy prosijeme mouku, sůl a kypřicí prášek do pečiva. Přisypeme zbylý cukr a doprostřed uděláme důlek. Přidáme žloutky, trochu mléka a olej. Doléváme postupně zbylé mléko, abychom získali jemné těsto. Tuhý sníh z bílků opatrně přimícháme do těsta.

  • 3

    Rozehřejeme wok a vytřeme olejem, vlijeme těsto, pečeme palačinky. Smažíme 2 minuty, dokud nejsou opečené do zlatova. Poté je osmahneme z druhé strany.

  • 4

    Podáváme s ovocem ozdobené lžící zakysané smetany.

Komentáře k receptu