Pěna z borůvek a rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Borůvky
  • 10 g Sušenky Club - máslové
  • 60 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr moučkový
  • 300 g Rybíz červený
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 132.3 mg
  • Vláknina 5076.8 mg
  • Vitamín A 5076.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu borůvek a rybízu, 2 lžíce cukru krupice a trochu vody dáme na suchou pánev a zahříváme, až ovoce začne měknout a pouští šťávu. Ještě horké protlačíme přes cedník a necháme vychladnout.

  • 2

    V míse ušleháme šlehačku se zbytkem krupicového cukru, opatrně vmícháme zbylé ovoce(pár kuliček od obou druhů si necháme na ozdobu) a nakonec vylisovanou šťávu. Pěnu rozdělíme do pohárů a posypeme nadrobenými máslovými sušenkami a ozdobíme v moučkovém cukru obalenými kuličkami borůvek a rybízu.

Komentáře k receptu