Aromatická jablečná povidla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 232.7 mg
  • Vláknina 11848 mg
  • Vitamín A 11848 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jalbka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, přidáme skořici, vanilku, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Poté jablka prolisujeme, ke kaši přidáme cukr, promícháme a opět vaříme, až povidla zhoustnou. Horké rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, necháme zaschnout ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na temném, chladnějším místě.

Komentáře k receptu