Pikantní máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 5 g Kopr čerstvý
  • 5 g Pažitka
  • 1 g Pepř černý celý
  • 10 g Řeřicha
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 4 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 32.6 mg
  • Vláknina 363 mg
  • Vitamín A 363 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku, petržel, řeřichu a kopr omyjeme, oklepeme od vody, nasekáme najemno, máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, smícháme s bylinkami, osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem z mlýnku, zakápneme citronovou šťávou a vyšleháme.

  • 2

    Pikantní máslo používáme jako základní pomazánku při přípravě jednohubek a chlebíčků.

Komentáře k receptu