Boondi jogurt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cizrna
  • 250 ml Mléko čerstvé bio
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 882.5 mg
  • Vláknina 29942.8 mg
  • Vitamín A 29942.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci uvaříme mléko, odstavíme jej a 15 minut v něm necháme cizrnu ponořenou. Na suché pánvi opečeme kmín a následně jej rozdrtíme.

  • 2

    Pod tekoucí vodou opláchneme lístky koriandru a následně je nakrájíme. Pomocí mixéru rozmixujeme jogurt se špetkou soli. Jogurt smícháme s cizrnou a znova mixujeme.

  • 3

    Celou směs přelijeme do mísy a ozdobíme kmínem, koriandrem a mletým chilli. Necháme vychladit a můžeme podávat.

Komentáře k receptu