Obložený chleba s vepřovým, cibulkou a dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Okurky nakládané
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 600 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cibule lahůdková
  • 8 plátek Chléb slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1.41 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 487.9 mg
  • Vláknina 12781.6 mg
  • Vitamín A 12781.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si rozmícháme dijonskou ostrou hořčici s majonézou Hellmanns. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, odkrojíme tučnější části a přes vlákno nakrájíme 4 větší plátky, silné asi 1.5 cm. Plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a přes igelitový sáček je pěstí mírně naklepeme. Očištěné 3 lahůdkové cibule a 1 velkou obyčejnou cibuli nakrájíme na kolečka. Z omytého tymiánu otrháme drobné lístky. Sladkokyselé nakládané okurky (2 ks) šikmo nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ve větší pánvi na 3 lžících olivového oleje a lžíci másla cibuli s tymiánem zpěníme, a když začne zlátnout, vyjmeme ji a odložíme do misky. Do omastku přidáme další 3 lžíce oleje. Maso restujeme z každé strany 3-4 minuty dozlatova.

  • 3

    Krajíce chleba potřeme majonézou s hořčicí, na ně rozložíme plátky sýru a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Chleba rozpečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 10 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Na sýr rozložíme plátky okurek, 1/2 osmažené cibule, restované maso, 2/2 osmažené cibule a hned teplé podáváme.

Komentáře k receptu