Medové palačinky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Med včelí
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 103.1 mg
  • Draslík 196.6 mg
  • Vláknina 3741.2 mg
  • Vitamín A 3741.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 311.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.

  • 2

    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánví zahýbeme do stran, aby se těsto rozlilo po celém dně. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta.

  • 3

    Palačinky skládáme na sebe, pod pokličkou, aby vydržely teplé.

  • 4

    Příprava náplně: citróny omyjeme, i s kůrou nakrájíme na tenké plátky. Med dáme do vhodné nádoby, vložíme do mikrovlnné trouby, kde ho rozpustíme a dobře zahřejeme. Do horkého medu vložíme plátky citrónu, necháme je nejméně 15 minut namáčet. Poté citróny vytáhneme, necháme okapat, nejlepší je, když je necháme vysušit do druhého dne.

  • 5

    Teplé palačinky stočíme do rolády, poklademe podle porcí na talíře, každou polijeme horkým medem, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme.

Komentáře k receptu