Palačinky s pomerančovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Minerální voda perlivá
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 12 ks Cukr kostkový
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 4 cl Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 227.3 mg
  • Draslík 318.5 mg
  • Vláknina 8460 mg
  • Vitamín A 8460 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.

  • 2

    Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.

  • 3

    Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.

  • 4

    Oloupeme chemicky neošetřené pomeranče. V misce utřeme kostky cukru s pomerančovou kůrou, dokud se nezbarví dožluta.

  • 5

    Ze dvou pomerančů vylisujeme šťávu. Zbylý rozdělíme na dílky.

  • 6

    Na pánev vložíme máslo, necháme rozpustit a přidáme kostky cukru. Necháme cukr zkaramelizovat, potom přilijeme likér a pomerančovou šťávu. Povaříme sirup.

  • 7

    Teplé palačinky namáčíme v pomerančovém sirupu a podáváme ozdobený dílky pomeranče.

Komentáře k receptu