Smažené brambory pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Brambory sladké (Batáty)
  • 340 g Hovězí maso přední
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.48 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 445.7 mg
  • Vláknina 3149.7 mg
  • Vitamín A 3149.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve vodě se slupkou. Necháme vychladnout a oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1 centimetr. Hovězí maso také rozkrájíme na kostky o hraně 1 centimetr.

  • 2

    Oloupeme cibuli a posekáme nadrobno.

  • 3

    Připravíme pánev, vlijeme do ní olej a zahřejeme. Vsypeme do pánve cibulku a osmahneme ji, dokud lehce nezhnědne. Poté přidáme nakrájené brambory i maso, opečeme a lehce promícháváme. Osolíme, opepříme a přidáme worcester.

  • 4

    Ztlumíme teplotu, rozprostřeme směs brambor rovnoměrně po pánvi a přitlačíme. 15 minut upravujeme tak, aby spodní část příliš nezhnědla. Nesmíme směs spálit.

  • 5

    Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu