Husa zalitá v sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 ks Husa domácí
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 928 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 770.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme si tlustou husu, ze které získáme alespoň jeden a půl kilogramu sádla.

  • 2

    Očistíme ji, sádlo vytrháme a husu nasekáme na 10 až 12 dílů, které vytřeme hrubou solí, poskládáme do pekáče a necháme v ledničce 24 hodin „vykapat“.

  • 3

    Druhý den maso omyjeme ve studené vodě, osušíme a spolu se sádlem, které jsme pokrájeli na malé kousky, pečeme cca 2,5 hodiny.

  • 4

    Upečené kousky masa napěchujeme do sklenic. Sádlo necháme vysmahnout, až je úplně bez vody, tak jím zalijeme maso ve sklenicích. Necháme vystydnout, až když jsou sklenice úplně studené, převážeme pergamenovým papírem.

  • 5

    Uchováváme ve tmě a chladnu.

Komentáře k receptu